Home » Corporate-communicatie » Het ontwikkelen van een (visuele) identiteit

Het ontwikkelen van een (visuele) identiteit

Auteur: | Geplaatst in Corporate-communicatie

Leg de corporate briefings van tien organisaties naast elkaar en zoek de verschillen. Vaak zullen deze nauwelijks te vinden zijn. De gemiddelde briefing staat bol van de clichés en goedkope verhaaltjes. Ieder organisatie vindt zichzelf “dynamisch,” “flexibel” en “medemenselijk.” Dit artikel is de inleiding van een scriptie over het ontwikkelen van een (visuele) identiteit en is onderaan dit artikel te downloaden.

Toch is een juiste briefing niet onbelangrijk. Aan de basis van een goede en onderscheidende identiteit, staat een doordacht plan. Niet alleen moet de gekozen positionering overeenkomen met de realiteit, ook moeten de uitingsvormen gedrag, communicatie en symboliek goed op elkaar worden afgestemd. Genoeg reden om te investeren in een gedegen briefing. Een briefing waar niet alleen de ontwerper mee uit de voeten kan, maar ook het reclamebureau, de communicatie- en pr-afdeling.

In deze afstudeerscriptie over het ontwikkelen van een (visuele) identiteit, wordt in gegaan op de vraag hoe een goede briefing tot stand komt. Hiervoor is de nodige literatuur bestudeerd, interviews afgenomen bij deskundigen van gerenommeerde ontwerp- en brandingbureaus (o.a. Total Identity, Positioneringsgroep en Tel Design.) en een enquête gehouden onder huisstijlspecialisten.

Het resultaat is een uitgebreide document waarin zowel de theorie als de praktijk een belangrijke plaats krijgen. Een document in de eerste plaats bedoeld als leidraad bij het ontwikkelen van visuele identiteiten voor met name dienstverlenende organisaties. Daarnaast is het natuurlijk ook zeer interessant voor professionals die andere delen van de identiteit aan willen pakken (communicatie, gedrag). Immers, ieder identiteitsproject vraagt om een diepgaande bezinning op de belangrijkste grondbeginselen van een organisatie.

De probleemstelling luidt als volgt : Hoe zorgt de communicatiestrateeg voor een gedegen huisstijlbriefing, waarin de ontwerper adequaat wordt ingelicht over het wezen van de onderneming, zodat deze de huidige en gewenste corporate identity optimaal kan vertalen in een visuele identiteit?

Deelvragen die hieruit voortvloeien zijn: Wat betekenen de begrippen, corporate identity, corporate image en visuele identiteit en wat is hun onderlinge relatie? Hoe verloopt het ontwikkelingstraject van een visuele identiteit? Is de gemiddelde huisstijlbriefing werkelijk zo slecht en zo ja, in welk opzicht? Wat staat er in een goede huisstijlbriefing? En tot slot: Op welke manier kunnen de betrokken deskundigen de informatie in een huisstijlbriefing verbeteren?

Vooral de laatste twee vragen leken erg relevant te zijn voor professionals die zich bezighouden met identiteitsontwikkeling. Ze krijgen daarom veel aandacht. Vanuit de theorie en de praktijk worden alle ingrediënten van de corporate identity zorgvuldig beschreven. Ook is er ruimte voor een hoofdstuk over identiteitsonderzoek. Van simpele brainstormoefeningen, tot creatieve enquêtes en wetenschappelijke onderzoeksmethoden.

Download hier de scriptie (pdf, 2mb)

Door: Jozua Douglas

 

Auteur:

Deze auteur heeft 56 artikelen geplaatst. Meer informatie over de auteur vind je hier binnenkort.

Geef een reactie