Home » Over deze site

Over deze site

Communicatiecoach.com is dé website voor communicatieprofessionals en is in 2001 opgericht. Op Communicatiecoach.com staat vakinhoudelijke en carrière-informatie voor iedereen die zich bezighoudt met communicatie. Naast dagelijks nieuws bevat de site artikelen, checklists, tools, plannen, draaiboeken, agenda en links.

Wat kun je op Communicatiecoach.com vinden?

De site bestaat uit twee delen. Eén deel bevat alles op het gebied van jouw persoonlijke carrière in de marketing & communicatie, zoals informatie over opleidingen en banen. Het andere deel van de site bevat informatie die je kunt gebruiken bij je dagelijkse werkzaamheden. Denk hierbij aan checklists, f.a.q.’s, draaiboeken, handige adressen en links.

Waarom dit initiatief?

Het initiatief ligt bij Martijn Hemminga. Tijdens het uitvoeren van diverse dagelijkse werkzaamheden in 2001 moest hij vaak teruggrijpen naar boeken, terwijl die informatie net zo goed op het internet kon staan. Daarnaast vond hij dat er nog geen goede site was die (startende) communicatieprofessionals een duwtje in de goede richting kon geven, wanneer dat nodig was. Communicatiecoach.com biedt concrete informatie en handvatten waar je als communicatieprofessional iets mee kan.

Martijn Hemminga is initiator en hoofdredacteur van Communicatiecoach.com. Daarnaast zit hij achter sites als Communicatieplan.info, Interne-communicatie.info en de arbeidsmarktcommunicatieportal Amcinfo.nl. Verder heeft hij zijn eigen bureau Nr29 arbeidsmarktcommunicatie & arbeidsmarktmanagement, dat zich richt op de strategie en organisatie van arbeidsmarktcommunicatie. Tenslotte is hij één van de initiatiefnemers van het opleidingsinstituut op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en het vakblad over arbeidsmarktcommunicatie Werf&. In 2012 verscheen het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand waar hij een van de auteurs van is.