Home » Over deze site » RSS-feeds

RSS-feeds

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en berichten op Communicatiecoach.com via een RSS-feed. Naast een algemene RSS-feed waardoor je op de hoogte blijft van alle nieuwe postings, kun je ook een RSS-feed per categorie kiezen.

RSS-feed per vakgebied

Wat is RSS?
RSS (Really Simple Syndication) maakt content beschikbaar voor een groot bereik van afnemers. Gewoonlijk wordt een pagina op het Internet getoond met een mooie presentatie en omgeven door navigatie en advertenties. Met RSS wordt er hiervan een ruwe versie geleverd met alleen de hoofdlijnen en een link naar de echte pagina. Gegevens van de website worden hiermee omgezet in een formaat waarmee andere sites of programma’s deze informatie automatisch in hun eigen omgeving kunnen tonen.

Voordelen
Content (nieuws, artikelen, etc.) lezen via een RSS-lezer bespaart surf- en zoektijd. De programma’s zijn bedoeld voor mensen die snel en gericht op de hoogte willen blijven van het actuele aanbod in hun interessegebied op internet.

RSS-feeds lezen
De informatie die aangeboden wordt in RSS-formaat noemt men een RSS-feed of een RSS-kanaal. Je kunt RSS-feeds inlezen met een RSS-reader, die veelal gratis voorhanden zijn. Deze vind je online, zoals Google Reader, iGoogle en Netvibes. Maar je kunt deze ook installeren op je pc of laptop. Een selectie van RSS-readers die je lokaal kunt installeren vind je hier.