Home » Public relations » Waarde merk tot 50% door PR

Waarde merk tot 50% door PR

Auteur: | Geplaatst in Public relations

Public relations-activiteiten kunnen tot de helft van de waarde van een merk bepalen blijkt uit onderzoek van Text 100 Global Public Relations. Het internationale pr-bureau concludeert dat public relations belangrijker kunnen zijn voor de merkwaarde dan reclame.

De onderzoekers richtten zich op de top 100 van `s werelds grootste merken van Interbrand. Ze bekeken ruim 20.000 wereldwijde print en online publicaties in diverse talen. Gemiddeld is 27% van de merkwaarde gerelateerd aan hoe vaak de merknaam in de pers verschijnt. In de tak computer/internetindustrie levert zichtbaar zijn in de media zelfs 47% van de merkwaarde op. Automotive komt uit op 23%, consumentenelektronica 20% en financiële dienstverlening 19%. Bij de branches cosmetica en kleding/schoenmerken is het effect van pr-initiatieven op de merkwaarde aanzienlijk minder, te weten respectievelijk 4% en 1%.

De onderzoekers hebben een model ontwikkeld waarmee de `return of investment` uit pr-activiteiten kan worden berekend. Bij het vervolgonderzoek wordt rekening gehouden met de invloed van de reputatie die een merk in de media heeft op de merkwaarde. Tevens zal de invloed van nieuwe mediavormen zoals consumer generated media op de merkwaarde en reputatie worden onderzocht.
Bron: Communicatie

Martijn Hemminga

Auteur:

Martijn Hemminga is hoofdredacteur en oprichter van Communicatiecoach.com. In 2001 heeft hij Communicatiecoach.com opgericht met als doel communicatieprofessionals handvatten te geven voor het uitoefenen van hun vak. Vanuit zijn communicatie-achtergrond heeft hij de laatste jaren zich gespecialiseerd op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie.

Deze auteur heeft 44 artikelen geplaatst.

Geef een reactie