Home » Archief voor de categorie ‘Reclame

Categorie: Reclame

Artikelen, stappenplannen en tools op het gebied van reclame.

Sorteer op:

Beplak die bak: reclame op wielen

Auteur: | Geplaatst in Reclame

Naast televisie, radio, billboards en advertenties worden auto’s steeds vaker gebruikt voor reclamedoeleinden. Het plaatsen van bedrijfsnamen en telefoonnummers op auto’s gebeurt al langer, denk aan bouw- en andere aanverwante bedrijven. Andere organisaties, die vroeger de auto niet inzetten als reclamemedium, zien inmiddels ook ongekende mogelijkheden.

Het mediaplan

Auteur: | Geplaatst in Reclame

Het medialandschap is tegenwoordig zeer uitgebreid. Had je vroeger de keuze tussen enkele tientalle media, tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het inschakelen in een communicatieplan. Media werd vroeger op het einde ingeschakeld bij het maken van een communicatieplan; nu is het een continu ‘sparren’ tussen communicatiebureau, adverteerder en mediabureau. …

Waar komt reclame nu vandaan?

Auteur: | Geplaatst in Reclame

Reclame, ja of nee? Na de boeklancering van ‘No Logo’ van Naomi Klein is de discussie tegen reclame ontketend. We betreuren bijna dat reclame ooit is ontstaan! Moeten we dit wel betreuren? Is reclame een aanvulling of beperking van ons leven? Waar is het allemaal mee begonnen? Waar komt reclame nu vandaan?